Najpomembnejša pot prenosa novega koronavirusa je preko izločkov dihal in preko onesnaženih rok.

Roke vedno smatramo kot onesnažene, izjema je le neposredno po njihovem umivanju ali razkuževanju. Z onesnaženimi rokami prenašamo povzročitelje okužbe nase in na druge osebe ter predmete, ki se jih dotikamo (npr. kljuke, ročaji, držaji, delovni pripomočki, denar, ipd.).
Z upoštevanjem vseh navedenih ukrepov bomo zmanjšali možnost za okužbo in s tem ščitili sebe in druge. Za pravilno izvajanje samozaščitnih ukrepov mora odgovornost prevzeti vsak posameznik. Popolne varnosti ni.

Kozmetične storitve sodijo med tvegane dejavnosti, saj med delom ni možno zagotoviti ustrezne razdalje med izvajalcem in stranko. Kljub upoštevanju vseh navedenih ukrepov zato še vedno obstaja možnost prenosa okužbe z novim koronavirusom med osebama.

Zato smo v Kozmetičnem Salonu BARBIPA uvedli priporočene ukrepe, da čim bolje zaščitimo Vas drage stranke in seveda nas izvajalke storitev v salonu.

Spodaj so kratka navodila za obisk v Kozmetičnem Salonu BARBIPA.

 28 fever Ne vstopajte, če te bolni, nahodni ali se počutite slabo.
 07 do not rally V salon vstopajte posamično.
 14 hand gel Ob vhodu in izhodu iz salona si obvezno razkužite roke. Doma pa si jih redno umivajte. Več is preberite na povezavi Navodila za Pravilno Umivanje Rok.
 30 mask Obvezna je uporaba zaščitne maske, v skladu z odlokom vlade RS. Kako jo pravilno nositi si preberite na povezavi Navodila za Nošenje Mask.
 05 2 meters Upoštevajte varnostno razdaljo. Ta naj bo vsaj 2 metra.
 29 cough Upoštevajte higijeno kašlja. Več si preberite na povezaavi Navodila za Higijeno Kašlja.
 11 do not touch your face mask Ne dotikajte se obraza.
 12 do not shake hands Ne rokujte se.